Ναυτεμπορική

Newsroom | naftemporiki.gr
  1. Η αναζωπύρωση της πανδημίας και ο εξαναγκασμός σε αποφάσεις για να επιστρέψουν τα περιοριστικά στην κοινωνική δραστηριότητα μέτρα, μαζί με την ανανέωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ Κίνας διέκοψαν το ράλι στη Wall Street, την ώρα που ξεκινά η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η σημερινή σύνοδος στις ασιατικές αγορές αποτύπωσε την επίδραση της πτώσης της Δευτέρα στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ. Επειδή η αγορά μας κινήθηκε ανεξάρτητα στις τελευταίες συνεδριάσεις υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί σήμερα μια αντίδραση στην πτωτική αλυσίδα των επτά συνόδων. Στη διάρκεια τους και ειδικά από το ανώτερο της περασμένης Δευτέρας στις 670 μονάδες ως το κατώτερο χθες στις 623 οι ρευστοποιήσεις αφορούσαν τις Τράπεζες και την πλειονότητα των blue chip.
  2. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το Χονγκ Κονγκ ενισχύει εκ νέου τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μια προσπάθεια να περιορίσει το κύμα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.
  3. Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από ένα τέλεια παγωμένο ποτήρι κρασί το καλοκαίρι. Τι πρέπει, όμως, να ξέρουμε σύμφωνα με τους ειδικούς;
  4. Σε διαδικασία έναρξης της παραγωγής ενός εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού πριν από το τέλος του καλοκαιριού βρίσκονταιοι  εταιρείες παραγωγής φαρμάκων που συνεργάζονται με την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης.
  5. Το πόρισμα Πισσαρίδη για την επόμενη μέρα  Ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο -που περιλαμβάνει ευρύ φάσμα παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων- σχεδιάζει να βάλει άμεσα σε εφαρμογή η κυβέρνηση, «απαντώντας» στις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.